Jednoduchý a přitom velmi chutný recept, který jistě oceníte, když zrovna nevíte co k obědu nebo večeři….

Postup: Menší hlávku zelí dáme do velkého hrnce košťálem nahoru a vaříme asi půl hodiny. Vyndáme a necháme vychladnout. Asi půl kila míchaného mletého masa (na 4 porce) ochutíme solí, pepřem a bylinkami (např. tymián a rozmarýn) a jednou menší nakrájenou cibulí.

Vytvoříme válečky, které zabalíme do zelných listů. Na dno pekáče dáme jeden rajský protlak, zbytek zelí pokrájený na kousky, nakrájenou cibuli, 2 dcl zeleninového vývaru, bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Přikryjeme a pečeme hodinu. Po té zalijeme smetanou a necháme ještě 10 minut dojít v troubě.

A co se hodí jako příloha? Zkuste rýží, knedlíky nebo brambory a k pití  jednoznačně Ryzlink rýnský.