Inspirativní oběd, chutná večeře: Špagety carbonara

Nevíte, co si dát ke skvělému obědu nebo večeři? A uspokojit tak své chuťové buňky a zasytit žaludek? Zkuste Špagety carbonara.

PostupTradiční výživné jídlo, které vzniklo jako snídaně Italů pracujících v uhelných dolech, je skutečně skvělým receptem. Špagety uvaříme a slijeme, necháme si cca 1dcl vody ze špaget. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek a slaninu a přidáme špagety. Pánev udržujeme mírně horkou. Našleháme vejce a smícháme s parmezánem a smetanou. Přidáme na pánev spolu s dcl vody ze špaget. Mícháme, aby se směs rovnoměrně obalila na špagety. Podáváme s posypaným parmezánem a Sylvánským zeleným.

Nutriční hodnoty:
špagety carbonara
Množství 1 x 350 g

Energie – 2 096 kJ
Bílkoviny – 19 g
Sacharidy – 77 g
Tuky – 12 g
Vláknina – 4 g