Na olivovém oleji osmahneme větší nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme jednu nadrobno nakrájenou mrkev a půlku na kostičky nakrájeného celeru, lžíci rajského protlaku, lžičku koriandru. Přidáme zeleninový vývar a konzervu rajčat a povaříme. Přidáme bílou rybu (250 g), krevety (250 g). Po té přidáme silné červené víno 2 dcl (nejlépe portské) a povaříme. Polévku rozmixujeme. Nastrouháme si sýr a připravíme si majonézu. Do majonézy dáme špetku šafránu a nastrouhaný česnek, lžičku olivového oleje, lžičku citronové šťávy a sůl. Polévku podáváme s kousky krutonů. Na krutóny si při konzumaci dáte majonézu a strouhaný sýr, dáte do talíře a přelejite polévkou.  K polévce se podává Chardonnay.