Pro fajnšmekry obalování! Tempura – špičkový recept na unikátní těstíčko

Tempura je speciální těstíčko, ve kterém je vhodné obalovat krevety, cuketu, surimi tyčinky, kousky ryby, kuřecí maso. Těstíčko se vytvoří z jednoho našlehaného vejce, 5 dkg hladké mouky, 1 lžičky Solamylu, špetky kypřícího prášku a špetky soli. Zalejeme 1 dcl chlazeného spritu. Můžete přidat i led, těstíčko má být hodně chladné a krátce promícháme. Maso, rybu nebo cuketu namočíme do těstíčka a vložíme do rozpálené pánve s vrstvou oleje, podobně jako smažíme řízky. Po osmažení vkládáme postupně do trouby, kterou jsme si předehřáli na 100 stupňů. Podáváme s různými omáčkami, hodí se různé asijské, ale i klasické evropské včetně kečupu a tatarky. Příloha může být jak rýže, tak brambory. Z vín se hodí zejména Chardonnay.