Velikonoční kuře s nádivkou je skvělá záležitost, která svátku dodá ten pravý šmrnc. Existuje spousta variací, jedna z nejzajímavějších následuje. Připravíte tradiční nádivku z rozkrájeného pečiva, mléka, žloutků,našlehaných bílků, slaniny, kudrnky, soli, pepře a muškátového květu. Připravíte si rovněž směs na bramboráky, nakrouhané brambrory, mléko, vejce, mouku, cibuli, česnek, majoránku, sůl, pepř. Do kuřete dáte tradiční nádivku, zbytek promícháte s bramborákovou směsí a pečete na samostatném máslem vymazaném pekáčku spolu s kuřetem v troubě. Kuře podléváte pouze, aby se nespálilo, protože k této příloze se šťáva nehodí, šťávou pouze jemně polijete maso.  Podáváte porce kuřete s nádivkou a Sylvánským zeleným nebo Chardonnay