Domácí paštika s brandy

Tento víkend Vám doporučujeme domácí paštiku. 1/2 kg mletého vepřového masa osolíme, opepříme a na pánvi osmahneme spolu s jemně nakrájenou cibulí. Odstavíme a přidáme 300 g rozmixovaných kuřecích jater, 1 vejce, 1/2 smetany případně další ingredience, které máte rádi v paštice – brandy, provencalské koření atd. Keramickou mísu vyložíme slaninou, vylejeme do ní obsah pánve. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vodní lázni cca 2 hodiny na 120 stupňů. Po vychladnutí uložíme do chladu a podáváme nejdříve druhý den s pečivem, brusinkami nebo okurkami, olivami apod. Víno podáváme červené Merlot nebo Dornfelder, eventuelně naši novou Frankovku. Dobrou chuť!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *