Exkluzivní recept pro milovníky života: Trpělivá kachna plněná medem

Potřebujete kachnu, která bude mít více než 2,5 kg a spoustu trpělivosti. Kachnu omyjete, osolíte a vložíte do pekáče. U biskupa a krku propícháte nožem malé dírky do kůže, aby sádlo mohlo vytéci do pekáče. Do vnitřku kachny zasunete kostičky z oloupaného jablka a do pekáče dáte 0,2 dl vody. Pečete přikryté 4 hodiny na 170 stupňů. Kachnu nesmíte odkrývat, troubu neotvírejte! Poté dáte pryč víko z pekáče, na kachnu dáte 4-6 polévkových lžic medu. a pečete odkryté cca 20-30 minut. Kachnu naporcujete a necháte ji v již vypnuté troubě cca 40 minut přikrytou dojít. Po té podáváte (všechny porce kromě prsou) s knedlíkem a zelím. Ani zde nejste u konce. Prsa nakrájíte na kousky velikosti jednotlivého sousta a spolu se zbytkem šťávy slejete do sklenice a dáte vychladit do lednice. Teprve druhý a třetí den si na čerstvý chleba namažete tuto pochoutku a podle chuti dosolíte! Trpělivost se vyplácí, to mi věřte.