Vyprošťovák po večírku! Zkuste zeleninovou specialitu s chilli z Mexika

Chystáte se na mejdan a už tušíte, že druhý den vás do formy dostane jen vyprošťovák? Tak pojďme na to! Rozkrájíme 2-3 oloupané brambory na menší kostky, dále 1 mrkev,1 papriku, 1 cibuli, 3 stroužky česneku a jednu červenou chilli papričku. Vložíme do hrnce na 1 lžíci olivového oleje a osmahneme cca 5 minut. Bohatě zaprášíme červenou paprikou, přidáme rajský protlak a jednu kostku zeleninového bujónu, zalejeme vodou (cca 0 ,5l na dvě porce). Povaříme cca 20 minut. Po té přidáme jednu konzervu fazolí (nejlépe Heinz) a jednu nakrájenou paprikovou klobásu. Přidáme smetanu nebo jogurt a podáváme nejlépe druhý den po náročnějším večírku, s mexickými nachos, nebo toasty. Opečený český chleba také není špatný, ale musíte si potom nasadit sombrero, abyste vyvolali zdání Mexika.