Klasický španělský recept, kterým se chuťově přenesete do této skvělé země moře, slunce, dobrého jídla a vína. Na pekáček dáme péct kuřecí křidélka ochucená grilovacím kořením, česnekem a olejem. Pečeme cca 40 minut. Na pánvi, kterou můžete dát do trouby, nebo do litinového hrnce, dáme smažit nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, rajský protlak, chorrizo (papriková klobása sušená). Zasypeme dlouhozrnnou rýží, přidáme červenou kapii na rozkrojenou na větší kusy, osolíme, a zalijeme zeleninovým  vývarem cca 3 cm nad výšku rýže. Ochutíme šafránem, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme cca 35 minut společně s křidélky. Asi 10 minut před podáváním přidáme ke křidélkům předvařené krevety. Hrnec s rýží dáme na dřevěnou nebo korkovou podložku na stůl, rýží ozdobíme křidélky a krevetami a citronem a podáváme s Chardonnay.