Čirá rybí polévka s knedlíčky

Reklama




Na plech dáme hlavy kapra, vnitřnosti, jikry, ocas, jednu celou cibuli a napůl překrojený česnek. Pečeme půl hodiny na 200 stupňů. Na másle si orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer, petržel. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř a sůl. Přidáme opečené ingredience z plechu a zalejeme vodou. Vaříme pod bodem varu cca 3 hodiny. Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Knedlíčky připravíme tak, že na másle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájené rohlíky, přidáme mléko a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou rybu, žloutky, kopr nebo kudrnku, muškátový květ, pepř a sůl. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a strouhanku na zahuštění. Vytvořímě knedlíčky velikosti vlašských ořechů. Knedlíčky uvaříme ve vroucím vývaru a nakonec přidáme 0,1 dcl bílého vína. Dochutíme solí a podáváme, druhý den je ještě lepší.

Reklama