Chutný oběd? Vykouzlete řeckou musaku!

Uvaříme si brambory, rozkrájíme na plátky. Na pánvi  s olivovým olejem osmahneme cibuli, částečně okrájený lilek ( střídavě jeden pruh necháme se slupkou, další oloupeme a rozkrájíme na kolečka)  a mleté hovězí maso. Osolíme, opepříme a přidáme směs koření (oregano, tymián, rozmarýn), rajčatový protlak a strouhaný česnek. Do olivovým olejem vytřené mísy klademe střídavě vrstvu brambor, kousky řeckého sýra, masovou směs s lilkem. Dáme zapéct a připravíme si bešamel. Máslo rozpustíme na pánvi a přidáváme mouku, neustále mícháme. Opatrně přiléváme mléko a pečlivě mícháme, aby se nám netvořily žmolky. Vyndáme mísu z trouby a směs zalejeme bešamelem. Dopečeme, až navrchu vznikne nahnědlá krusta a podáváme s řeckým zeleninovým salátem a Chardonnay.