Je to jídlo, které patří k Anglii jako vepřo-knedlo-zelo k Čechám. Na těstíčko potřebujete 200 gramů  mouky, 1 lžičku cukru, 1/2 lžičky soli, 6 lžic piva, 6 lžic vody, 6 lžic mléka a dva žloutky. Důkladně smísíte, pokud je těsto příliš husté, přidáte ještě trochu vody. Po té našleháte dva bílky a opatrně vmícháte do těstička. Volbu hranolků a jejich přípravu necháme na vaši fantazii. Je pravda, že Angličani milují hranolky posolené a pokapané octem, ale doporučuji vyzkoušet na malém vzorku, zda je to chuť, která vám vyhovuje. Mně spíše vyhovuje zakápnout rybu citronem.  Ryba musí být bělomasá, bez kostí, nakrájená na menší porce a důkladně osušená. Těstíčko necháme cca 30 minut odstát.  Do mísy s těstíčkem vkládáme porce ryby. Pokud smažíte ve fritéze v ponořeném oleji, vkládáte rybu rovnou do ponořeného sítka fritézy. Se sítkem je třeba zatřepat, aby se těstíčko nepřipeklo. Pokud smažíte rybu na pánvi, je třeba ji hodně rozpálit a rybu pokládat opatrně na rozpálenou vrstvu oleje. Pokud chcete být styloví, podáváte rybu s hranolky zabalené v novinách, nejlépe ve straně 3 deníku Sun. Podáváme s Ryzlinkem Rýnským