Špičková delikatesa: Setonův hrnec

Jedná se o upravený zálesácký recept z 19. století. Spočívá v pomalém dušení masa a zeleniny v uzavřeném kotlíku. Pokud chcete opravdu recept dodržet, tak vykopete díru o hloubce asi půl metru, na dno vysypete žhavé dřevěné uhlí, na které uložíte kotlík, navrch dáte alobal a cca 15-20 cm hlíny. Druhý den hrnec vyndáte a máte skvělé jídlo se spoustou vynikající omáčky. Pokud je u Vás náhodou zákaz rozdělávání ohně tak můžete osolené vepřové, hovězí, kuřecí maso a klobásu dát spolu s rajčaty, paprikou, cibulí a 2 dcl vody do litinového hrnce. Pečete cca 12 hodin na 100 stupňů Celsia (dáte do trouby před tím, než jdete spát a druhý den máte oběd). Podáváte s chlebem a červeným Merlotem.