60 g másla rozpustíme na pánvi, přidáme 300 g mouky, za stálého míchání přidáváme mléko. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek nastrouhaný. Přidáme 4 lžíce smetany, směs našleháme do hladka šlehací metlou. Rozdělíme 4 vejce na žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi, následně přidáme nastrouhaný sýr (např. Goudu). Směs odstavíme z plotny. Bílky našleháme a přidáme do směsi spolu s račími ocásky a nadrobno nakrájenou petrželovou natí. Směs dáme do zapekacích misek (pouze asi do 2/3 výšky misky), které předtím vymažeme máslem. Pečeme ve vodní lázni asi 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů. Trouba se během pečení nesmí otevírat! Jako příloha k souffle se hodí listový salát nebo polníček s dresingem z majonézy, olivového oleje, citronové šťávy a nadrobno rozkrájeného snítky rozmarýnu. Jako víno doporučujeme Chardonnay nebo růžové Svatovavřinecké.