Hospodská specialita: Utopenci s chilli

Reklama




Domácí utopenci jsou pokrmem, který zkrátka baví. A uděláte jimi radost nejen sobě, ale třeba i návštěvě. Na 3 zavařovací sklenice potřebujete: 1 kg špekáčků, kdo má rád jinou uzeninu, může použít libové párky nebo klidně slovenský salám. 4 velké cibule a  středně pálivé cayenne chilli papričky. Kombinovat se dá třeba s beraními rohy.

Na nálev potřebujete: 20 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, lžičku soli, 300 ml kvasného octa, 600 ml vody.

Nejprve si připravte nálev: koření, sůl, ocet a vodu přiveďte k varu a nechte přibližně 5 minut probublávat. Klasický recept na utopence je malinko odlišný. V našem případě uzeninu oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rovněž cibuli a chilli papričku. Suroviny přidejte do sklenice a na závěr vše zalijte ještě teplým nálevem a po vychladnutí nechte v lednici asi 5 dnů odležet.

Reklama